Nyttiga kesoplättar ♥

NYTTIGA KESOPLÄTTAR ♥ (6 st plättar)
 
Ingredienser:
2 ägg
250 g keso
1 msk fiberhusk (finns bland glutenprodukterna)
1 nypa salt
 
Blanda alla ingredienserna med en stavmixer och låt stå ca 15 minuter. Forma sex stycken bollar och platta ut dessa till plättar. Stek i stekpanna eller på plättjärn på låg värme under en längre tid (ca 10 min per sida). Servera med färska bär och kesella (eller sylt och grädde om ni heter Carolina). ♥ ♥ ♥
 

Godaste hallongrottorna ♥

GODASTE HALLONGROTTORNA (20 st)

Ingredienser:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

Fyllning:
Hallonsylt

Gör såhär ♥ Sätt ugnen på 200°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Good luck!
 

Ljuvlig sommartårta ♥

Ljuvlig sommartårta
Tårtbotten:
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
1 1/2 dl lemon curd
1 l jordgubbar

Hemmagjord lemon curd:
2 citroner
2 äggulor
1 ägg
2 dl socker
100 g smör

Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Riv mandelmassan grovt. Rör ner ägg och äggvitor. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna. Lägg bottnen på ett tårtfat.
 
Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa äggulor, helt ägg och socker några minuter i en skål. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och -juice. Rör tills krämen tjocknat, ca 15 minuter. Skär smöret i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält. Låt svalna.
 
Bred på lemon curd. Halvera jordgubbarna och fördela dem över tårtan. Servera med vispad grädde eller vaniljglass. 
 

American Buttermilk Pancakes ♥

 BUTTERMILK PANCAKES (10 stycken)

1,5 dl vetemjöl
0,5 dl polenta
0,5 dl socker
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt

3,5 dl filmjölk
2 ägg

Blanda alla torra ingredienser. Blanda filmjölk och ägg. Häll ner äggsmeten i de torra ingredienserna och vispa till en smet. Smeten blir olika tjock beroende på filmjölkens tjockhet. Smeten ska vara relativt tjock (ni när er efter någon gång), och tycker ni att den är för rinnig så tillsätt bara lite extra polenta och mjöl.

Värm upp en stekpanna med smör i och klicka ut plättar. Låt steka några minuter på var sida tills de fått en gyllenbrun färg. Servera med Maple Syrap (lönnsirap) och bär. Enjoy! ♥
 

wewhoLoveToBake ♥

När kakfatet var öde och tårtfatet gapade tomt insåg jag: jag måste vara bra på att baka!? Eller också har jag en hungrig släkt och glupska vänner. På begäran av dem startade jag en grupp på Facebook: LoveToBake som snabbt fick många följare. Denna blogg är en vidareutveckling av idén, och tanken är att samla alla recept, tips och idéer som kommer in via Facebook på denna sidan.
 
wewhoLoveToBake är till för alla er som älskar att baka, som hatar att baka men ibland måste göra det ändå, för er som vill tipsa, för er som är ute efter tips, för er som bara vill kolla efter goda recept och för en som ställer er och börjar baka direkt... Dela allt ni vill dela på Facebook. Baka allt ni vill baka. Här diskuterar vi och här filosoferar vi. Här bakar vi, och framförallt, här äter vi. wewhoLoveToBake ♥ 
 
För att hitta till Facebookgruppen, klicka HÄR.
RSS 2.0