Grahamsbröd med surdeg ♥
GRAHAMSBRÖD MED SURDEG ♥
Lätt surdeg:
15 g jäst
2 dl fil
100 g grahamsmjöl (ca 1,5 dl)
15 g jäst
2 dl fil
100 g grahamsmjöl (ca 1,5 dl)
Deg:
2 dl vatten
200 g vetemjöl (ca 3,75 dl)
2 dl vatten
200 g vetemjöl (ca 3,75 dl)
1 tsk salt
300 g grahamsmjöl (ca 5 dl)
Blanda ingredienserna till surdegen. Täck bunken löst med plastfilm och låt stå i rumstemperatur 1-1,5 dygn.
300 g grahamsmjöl (ca 5 dl)
Blanda ingredienserna till surdegen. Täck bunken löst med plastfilm och låt stå i rumstemperatur 1-1,5 dygn.
Tillsätt fingervarmt vatten, vetemjöl, salt och det mesta av grahamsmjölet. Blanda till en jämn och smidig deg. Häll i mer mjöl tills degen släpper från bunken. Forma degen och lägg i en smord avlång form. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur till dubbel storlek. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla brödet med vatten och baka på nedersta falsen i ca 40 min. Ta brödet ur formen och grädda 8-10 min utan form. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer
Trackback